Ősztől Bajai Honpolgár-estek!

Kedves Olvasóink! Lapunk folyamatos megújulását ígértük az elmúlt időszakban, és ennek eddig is jól látható jeleit nyújtottuk: külső megjelenésünk frissült, elkészült facebook-felületünk, majd honlapunk is, amely igyekszik naprakészen tájékoztatni az újsággal kapcsolatos eseményekről. A megújulás ezen a téren is folytatódik, de újabb meglepetésekre is számíthatnak.

Kuratóriumunknak és szerkesztőségünknek is feltett és sokat hangoztatott szándéka, hogy a Bajai Honpolgár ne „csak” egy folyóirat legyen, hanem olyan fogalom is, amely a maga lehetőségeivel hozzájárul városunk és környékünk kultúrájának fejlesztéséhez, egyúttal arra törekszik, hogy az általa szervezett vagy támogatott rendezvények valódi minőséget jelentsenek. Ezen szándék jegyében fogtunk hozzá az ősszel induló Bajai Honpolgár-estek néven futó előadás-sorozat szervezéséhez, amelyeknek az Ady Endre Városi Könyvtár ad otthont. Az előadás-sorozat első évadja 2018 szeptemberében indul, és a következő év májusáig tart. Ha a rendezvénysorozat olvasóink és a város érdeklődő közönsége körében sikeresnek bizonyul, akkor a következő időszakra folytatást is ígérhetünk.

Az első évad tervezett előadásainak listáját keretes írásunkban olvashatják. Olyan előadókat kértünk fel, akik szakterületük élvonalába tartoznak, gyakorlott fellépők (többségükben egyetemi oktatók, illetve tudományos kutatóintézetek munkatársai), és igyekeztünk olyan témákat keresni, amelyek még nem számítanak lerágott csontnak, hanem sokak érdeklődésére számot tarthatnak. Néhány téma ma igazán a középpontban áll, és ezúttal valóban olyanok beszélnek róluk, akik ezek kutatásával hosszú ideje foglalkoznak. Az épp aktuális előadások pontos időpontját igyekszünk nyomtatott lapszámainkban közzétenni; honlapunkon (www.bajaihonpolgar.hu), facebook-oldalunkon pedig minden fontos információ időben elérhető lesz.

Természetesen mindezek a programok nem jöhettek volna létre a Bajai Honpolgár Alapítvány kezdeményezése és a támogatók (köztük városunk önkormányzata), szponzorok anyagi segítsége nélkül. Bízunk abban, hogy sikerül emlékezetes rendezvényeket tartanunk, és másokat is meggyőzve arról, hogy a Bajai Honpolgár támogatásával jó helyre teszi a pénzét, illetve veti latba befolyását.

Kedves Olvasóink! Kérjük, tiszteljék meg ezen rendezvényeinket is; ha tetszettek, vigyék el jó hírünket a városba, ajánlják barátaiknak, ismerőseiknek is! A jövőbeni előadásokhoz pedig várjuk az Önök javaslatait mind az előadók, mind a tematika tekintetében. Azt nem ígérhetjük, hogy minden kívánságot teljesíteni tudunk, de igyekszünk nyitni a különböző érdeklődési területek felé. Várjuk Önöket a Honpolgár-esteken!