Rocktóber 23.

Rendhagyó emlékműsorra várnak mindenkit október 22-én az Armstrong kocsmába. A Rocktóber 23. – Határtalan szabadság emlékest némileg összművészeti jelleggel kívánja megszólítani azokat a rétegeket is, akik sosem járnak városi megemlékezésekre. Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján, az emlékév keretében számos rendezvényt tartanak különböző műfajokban Baján is, ezekbe illeszkedik a Rocktóber is. Erre az alkalomra az Armstrong is ünnepi köntösbe öltözik, és italkínálata is igazodik az este tematikájához.

A program este 7 órakor filmvetítéssel kezdődik: a Szilánkok a könyvben című kisfilm igazi bajai alkotás, Réti Attila és Mayer János munkája, bajai szereplőkkel. Egy 13 éves gyermek szemszögéből eleveníti fel az október 23. – november 4. közötti időszak budapesti eseményeit. A filmet irodalmi összeállítás követi, ebben zenészek, történészek, tanárok versben, prózában, dalban emelnek ki egy-egy lényeges forradalmi mozzanatot. Majd két rock-koncert biztosítja a felhőtlen szórakozást: a határtalan szabadság szellemiségének értelmében Kolozsvárról érkezik a Miklós Gyuri és a Gitárest Band, amely igazi erdélyi rock and rollt játszik, őket pedig a Baján méltán népszerű Bad Times zenekar bulija követi. Mindkét együttes repertoárja követi az este tematikáját.

A szervezők mindenkit nagy szeretettel és további meglepetésekkel várnak az ingyenes rendezvénynek. Kiemelték: nem titkolt céljuk hidakat építeni, ezért a rendezvényt csaknem teljes egészében megismétlik Kolozsváron, október 29-én, a Bulgakov irodalmi kocsmában, az ottani 56-os eseménysorozat részeként.